Despre întocmirea Raportului de expertiză contabilă sau a Raportului de audit

Update 15 Iunie 2021

Procedura de implementare a schemei de ajutor de stat prevazuta de Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 224/2020 privind unele masuri pentru acordarea de sprijin financiar pentru intreprinderile din domeniul turismului, alimentatiei publice si organizarii de evenimente, a caror activitate a fost afectata in contextul pandemiei de COVID-19, aprobata prin Ordinului Ministerului Economiei, Antreprenoriatului si Turismului nr. 991/2021, publicata in Monitorul Oficial in data de 14.06.2021, aduce unele precizari referitoare la intocmirea raportului de certificare a bazei de calcul.

  Astfel, in Art. 5.1. paragraf 2 litera b) se prevede ca:

  • Raportul intocmit de expertul contabil/societate de expertiza contabila sau de auditorul financiar/ firma de audit este elaborat cu respectarea ISAE 3000 (revizuit), alte misiuni de asigurare decâat auditurile sau revizuirile, informatiilor financiare istoric emis de International Auditing and Assurance Standards Board (IAASB) si cu Manualul privind Codul etic international pentru profesionistii contabili (editia 2018), emis de International Ethics Standards Board for Accountants (IESBA), din cadrul International Federation of Accountants (FAC), diponibile in limba romana la adresa web https://www.codetic-standardeinternationale.ro/. Raportul de expertiza contabila extrajudiciara respecta totodata si prevederile Standardului profesional nr. 35 emis de catre Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania.
  • Expertul contabil/societatea de expertiza contabila poate intocmi raportul de expertiza contabila extrajudiciara si in situatia in care a tinut si condus contabilitatea solicitantului sau a oferit alte servicii profesionale conform O.G. nr. 65/1994 republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.

  Descarca modelele pentru aceste tipuri de rapoarte:

   

  Ghidul HORECA20 este realizat sub egida

  Realizat de

  în parteneriat cu

  cu susținerea

  HORECA20 este un proiect implementat de către agenția Omnipro Mentor
  Energie digitală
  pentru HoReCa

  OMNIPRO MENTOR SRL © 2021 | Despre noiPolitica de confidențialitate